Tuesday March 13, 2018
12:40 PM GMT+8

Lagi berita

Ketam masak lemak antara sajian utama Fiza Sabjahan jika singgah di restoran kegemarannya Ana Patin House di Mutiara Damansara. ― Foto ihsan Facebook/Ana Patin HouseKetam masak lemak antara sajian utama Fiza Sabjahan jika singgah di restoran kegemarannya Ana Patin House di Mutiara Damansara. ― Foto ihsan Facebook/Ana Patin HousePETALING JAYA, 13 Mac — Tidak asing dalam dunia penyiaran, pengacara TV Fiza Sabjahan cukup dikenali menerusi rancangan Wanita Hari Ini.

Petah berbicara di hadapan kamera, maka tidak hairanlah anak jati Klang, Selangor ini menjadi inspirasi kepada wanita yang sangat mengaguminya.

ProjekMMO sempat mencungkil lokasi makanan personaliti TV Media Prima ini yang lebih tertumpu sekitar Lembah Klang.

Gerai popular Lontong Klang menjadi pilihan Fiza untuk memulakan harinya. Beliau gemar menikmati lontong dan nasi lemak.

Lontong di sebuah gerai popular di Jalan Pasar, Klang menjadi pilihan sarapan selebriti TV3 Fiza Sabjahan. ― Foto ihsan Facebook/Khairul KhairiLontong di sebuah gerai popular di Jalan Pasar, Klang menjadi pilihan sarapan selebriti TV3 Fiza Sabjahan. ― Foto ihsan Facebook/Khairul KhairiGerai ini di medan selera Emporium Makan di Jalan Pasar, dekat masjid Bandar Diraja dan Pasar Jawa.

Beralih ke hidangan tengah hari, Fiza memilih Ana Patin House di Mutiara Damansara bagi menikmati lauk-pauk pilihan.

“Ini tempat kegemaran saya. Dalam seminggu saya akan pergi sekali, jika tidak pun saya gunakan khidmat penghantaran.

“Jika saya mahu menjamu orang makan, saya akan beli dari sana kerana memang sedap,” katanya. 

Pengacara popular Fiza Sabjahan bersama kek dengan tulisan Wanita Hari Ini, satu segmen yang dikendalikannya. ― Foto ihsan Instagram/Fiza Sabjahan Pengacara popular Fiza Sabjahan bersama kek dengan tulisan Wanita Hari Ini, satu segmen yang dikendalikannya. ― Foto ihsan Instagram/Fiza Sabjahan “Namun saya bukanlah penggemar ikan patin tetapi saya memilih ketam masak lemak, sotong dan yang istimewa ikan bilis sambal.   

“Harganya berpatutan untuk orang yang tinggal di kawasan Damansara sebab masakannya sedap dan kita rasa berbaloi.”

Restoran yang dibuka dari 11 pagi hingga 7 petang ini popular dengan ikan patin masak tempoyak, pais patin dan daging salai masak lemak.

Ditutup setiap Isnin, restoran ini menjadi pilihan sarapan dan makan tengah hari seisi keluarga mahupun pekerja berhampiran.

Pengacara popular Fiza Sabjahan bersama kek dengan tulisan Wanita Hari Ini, satu segmen yang dikendalikannya. ― Foto ihsan Instagram/Fiza Sabjahan Pengacara popular Fiza Sabjahan bersama kek dengan tulisan Wanita Hari Ini, satu segmen yang dikendalikannya. ― Foto ihsan Instagram/Fiza Sabjahan Lokasi di sekitar ibu kota pula menjadi pilihan Fiza untuk mengalas perut pada waktu malam.

Fiza berkata warung di sekitar Jalan Chow Kit menjadi pilihan untuk menikmati ikan singgang dan ikan rebus tempoyak.

Bagaimanapun, katanya, Little Rara Thai Noodle House yang terletak di Jalan Tuanku Abdul Rahman di ibu kota lebih dekat di hatinya.

“Di sana saya memilih Maggi kari dan daging bakar,” katanya.

Iklan

Iklan

Iklan

MMO Instagram