Saturday November 11, 2017
5:59 PM GMT+8

Iklan

Lagi berita

Seorang daripada dua anggota yang melecur akibat disambar api  ketika memadam kebakaran silo di sebuah kilang, dirawat di Hospital Raja Permaisuri Bainun.―  Foto ihsan Facebook/Aminudin Abd RahimSeorang daripada dua anggota yang melecur akibat disambar api ketika memadam kebakaran silo di sebuah kilang, dirawat di Hospital Raja Permaisuri Bainun.― Foto ihsan Facebook/Aminudin Abd RahimIPOH, 11 Nov ― Dua anggota bomba parah akibat disambar api ketika memadam kebakaran silo di sebuah kilang membuat papan lapis.

Shazlan Mohd Hanafiah, 32, dan Mohd Azri Aziz, 30, dari balai bomba dan penyelamat Ipoh melecur 10 peratus di leher, bahu dan muka, lapor Kosmo!.

“[...]terdapat serpihan habuk kayu masuk ke dalam silo berkenaan yang mengakibatkan berlaku percikan api dan letupan di kawasan itu,” katanya.

Pengarah Jabatan Bomba dan Penyelamat Perak berkata letupan berlaku akibat habuk kayu masuk ke silo di kilang terletak Kawasan Perindustrian IGB Tasek jam 8.20 pagi tadi. 

“Keadaan itu menyebabkan dua anggota kita yang berada di situ cedera. Selain itu, seorang daripada mereka bertindak terjun dari ketinggian hampir dua bangunan itu bagi menyelamatkan diri,” katanya.

Datuk Yahaya Madis berkata, kejadian berlaku ketika mereka naik ke tangki setinggi 3.6 metre untuk memasukkan air ke silo.

Keadaan mereka stabil dan dirawat di Hospital Raja Permaisuri Bainun di sini.

<div style="position:relative; padding-bottom:56.25%; overflow:hidden;">
<iframe allowfullscreen="" frameborder="0" height="100%" scrolling="auto" src="//content.jwplatform.com/players/c3Av4m6I-blsyVPO4.html" style="position:absolute;" width="100%"></iframe></div>

Iklan

Iklan

MMO Instagram