Tuesday May 2, 2017
3:22 PM GMT+8

Iklan

Lagi berita

Sebuah pesawat MAS mengalami masalah tayar kempis ketika mendarat di KLIA sehingga landasan 2 terpaksa ditutup. — Foto oleh Yusof Mat IsaSebuah pesawat MAS mengalami masalah tayar kempis ketika mendarat di KLIA sehingga landasan 2 terpaksa ditutup. — Foto oleh Yusof Mat IsaSEPANG, 2 Mei — Dua tayar pesawat penerbangan Malaysia Airlines (MAS) MH 726 dari Jakarta mengempis selepas mendarat di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur hari ini.

Insiden pada 7.13 pagi itu membabitkan pesawat Boeing 738 menyebabkan landasan 2 di KLIA ditutup.

Malaysia Airlines dalam kenyataan hari ini berkata penumpang dan anak kapal selamat turun dari pesawat dan dipindahkan ke terminal menaiki bas.

Syarikat penerbangan itu berkata bagasi mereka juga dihantar ke terminal dengan bas.

“Landasan 2 di KLIA ditutup sehingga diberitahu kelak,” kata kenyataan itu.

Malaysia Airlines berkata ia akan menyiasat punca kejadian berkenaan.

“Berikutan kekurangan pesawat, beberapa penerbangan menggunakan pesawat ini akan dinaik taraf iaitu ia akan dikendalikan pesawat Airbus 330 dan kami sedang mengkaji untuk mengerahkan pesawat Airbus 380 untuk memberi perkhidmatan di laluan Australia,” menurut kenyataan itu.

Syarikat penerbangan itu menegaskan: “Keselamatan adalah keutamaan Malaysia Airlines dan melahirkan rasa kesal atas kesulitan yang berlaku kepada penumpang.” — Bernama

Iklan

Iklan

Iklan

MMO Instagram