Sunday August 13, 2017
10:17 PM GMT+8

Iklan

Lagi berita

Api suar dinyalakan semasa forum 'Nothing to Hide 2.0' di Shah Alam, 13 Ogos 2017. — Foto oleh Miera Zulyana  Api suar dinyalakan semasa forum 'Nothing to Hide 2.0' di Shah Alam, 13 Ogos 2017. — Foto oleh Miera Zulyana SHAH ALAM, 13 Ogos — Forum Tun Dr Mahathir Mohamad bertukar ganas apabila api suar dinyalakan dan penonton dibaling dengan kerusi serta botol air dalam insiden petang tadi.

Ketika kejadian "Nothing to Hide 2.0" di Dewan Raja Muda Musa di sini, bekas perdana menteri itu sedang berucap, menjawab pertanyaan salah satu peserta tentang tragedi Memali tahun 1985.

Jawapan Dr Mahathir menimbulkan rasa tidak puas hati peserta, pada masa sama berlaku pergeseran dengan pengawal keselamatan dari Parti Pribumi Bersatu Malaysia (PPBM).

Huru-hara itu disyaki dipercayai sengaja dilakukan oleh penyokong Umno untuk menimbulkan kekecohan, dakwa salah seorang ahli Armada Bersatu.

Dr Mahathir, isterinya Tun Dr Siti Hasmah Mohd Ali dan beberapa pemimpin Pakatan Harapan dibawa keluar dewan sejurus bermulanya pergeseran.

Baca seterusnya di Malay Mail Online >>

Iklan

Iklan

MMO Instagram