Friday March 9, 2018
10:47 AM GMT+8

Iklan

Lagi berita

Paparan skrin video seorang peminat Naelofar Hijab membakar tudung selepas kecewa dengan tindakan syarikat Neelofa. Paparan skrin video seorang peminat Naelofar Hijab membakar tudung selepas kecewa dengan tindakan syarikat Neelofa. KUALA LUMPUR, 9 Mac — Terlalu kecewa dengan Neelofa, seorang peminat membakar tudung jenama Naelofar Hijab dan merakam tindakannya dalam video.

Zuraini Bakar berkata tudung jualan pelakon itu “jijik” untuk dipakai maka tidak wajar ia dihadiahkan sebagai pemberian istimewa, lapor Harian Metro.

“Saya tidak akan sedekah kepada orang sesuatu yang saya ‘jijik’ nak pakai, jadi tindakan terbaik adalah membakar saja,” katanya.

“Memang saya tahu Neelofa tidak hairan dengan tindakan saya ini, namun diharap suara hati saya sampai kepadanya untuk sentiasa berfikir panjang ketika melakukan sesuatu.”

Tindakan ibu empat anak ini membakar enam tudung dan dua anak tudung koleksi Naelofar Hijab menular di media sosial awal minggu ini.

Tindakan itu diambil susulan kontroversi pelancaran produk baru fesyen syarikat Neelofa di pusat hiburan terkemuka di sini pada 26 Februari lalu.

Zuraini, 42, berkata apa yang dilakukannya itu diharap menjadi pengajaran kepada pengacara MeleTop untuk menjaga sensitiviti umat Islam.

“Ini protes peribadi saya dan bukan mahu mengajak peminat lain melakukan perkara sama,” katanya kepada akhbar itu.

“Dia membawa nama besar dalam industri hiburan dan sepatutnya menjadi contoh buat peminat, kerana dia artis dengan imej bertudung.

“Namun apa yang dilakukan cukup mengecewakan saya, jadi tindakan ini dirasakan perlu selepas berbincang dengan suami dan anak.”

Iklan

Iklan

Iklan

MMO Instagram