Friday March 9, 2018
8:00 AM GMT+8

Iklan

Lagi berita

Pakatan Harapan melancarkan manifesto 'Buku Harapan di Shah Alam, 8 Mac 2018. — Foto oleh Yusof Mat IsaPakatan Harapan melancarkan manifesto 'Buku Harapan di Shah Alam, 8 Mac 2018. — Foto oleh Yusof Mat IsaSHAH ALAM, 9 Mac — Manifesto pakatan pembangkang untuk pilihan raya umum ke-14 yang dilancarkan di sini malam tadi, menggariskan lima teras merangkumi 60 janji mereka sekiranya berjaya mengambil alih pentadbiran negara.

Lima teras itu ialah meringankan bebanan kehidupan rakyat; mereformasi institusi pentadbiran politik; merancakkan pertumbuhan ekonomi yang adil dan saksama; mengembalikan status Sabah dan Sarawak berdasarkan Perjanjian Malaysia 1963; dan membina Malaysia yang inklusif, moderat dan gemilang di persada dunia.

Manifesto bertemakan ‘Membina Negara Memenuhi  Harapan’ yang dilancarkan secara bersama oleh pengerusi Pakatan Harapan Tun Dr Mahathir Mohamad dan presiden Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail  turut menggariskan lima iltizam untuk warga Felda, masyarakat kaum India, golongan wanita, anak muda dan warga emas.

Turut hadir pada majlis pelancaran itu presiden Parti Pribumi Bersatu Tan Sri Muhyiddin Yassin, presiden Parti Amanah Negara Mohamad Sabu, timbalan presiden Parti Keadilan Rakyat Datuk Seri Mohamad Azmin Ali dan setiausaha agung DAP Lim Guan Eng.  — Bernama

Iklan

Iklan

Iklan

MMO Instagram