Saturday March 10, 2018
6:04 PM GMT+8

Iklan

Lagi berita

PAS menolak kaji selidik Invoke Malaysia bahawa parti itu akan tewas di Kelantan pada PRU14 nanti. — Foto oleh Pheong Kar YuPAS menolak kaji selidik Invoke Malaysia bahawa parti itu akan tewas di Kelantan pada PRU14 nanti. — Foto oleh Pheong Kar YuTUMPAT, 10 Mac — PAS menolak kaji selidik Invoke Malaysia bahawa parti itu akan tewas di Kelantan, dengan alasan “tiada akar umbi” dan “hanya sekadar atas meja”.

Datuk Seri Abdul Hadi Awang berkata parti itu ada kajian tersendiri dan juga membandingkan hasilnya dengan kajian lain, lapor Berita Harian.

“Dalam PAS sudah tentu kita ada kajian sendiri dan kajian kita bertapak pada akar umbi,” kata presiden PAS di Pantai Seri Tujoh di sini hari ini.

“Berbanding hasil kaji selidik Invoke Malaysia yang tiada akar umbi.”

Sementara itu, Datuk Takiyuddin Hassan yakin PAS mampu terus mempertahankan kuasa di negeri itu pada pilihan raya umum nanti.

Setiausaha agung PAS itu menyarankan agar Rafizi membuat kajian sama ada PKR mampu mempertahankan Selangor atau sebaliknya.

“Itu hasil kajian dia dan sudah terbukti beberapa kajian dilakukan sebelum ini meleset,” katanya.

Semalam dilaporkan pengasas NGO badan kaji selidik itu, Rafizi Ramli mengumumkan bahawa PAS dijangka kalah di Kelantan yang ditadbir sejak 1990.

Katanya PAS gagal walau satu kerusi Parlimen sementara Pakatan Harapan bakal menang di lima negeri Kedah, Pulau Pinang, Perak, Johor dan Selangor.

 

Kaji selidik wakil rakyat parlimen Pandan itu melibatkan 2,000 responden dan dijalankan Februari lalu.

Iklan

Iklan

Iklan

MMO Instagram