Thursday March 8, 2018
12:34 PM GMT+8

Iklan

Lagi berita

Datuk Farid Kamil, yang positif dadah, tiba di mahkamah Petaling Jaya kira-kira 10.20 pagi untuk perintah reman 12 Januari 2018. ― Foto oleh Hari Anggara Datuk Farid Kamil, yang positif dadah, tiba di mahkamah Petaling Jaya kira-kira 10.20 pagi untuk perintah reman 12 Januari 2018. ― Foto oleh Hari Anggara SHAH ALAM, 8 Mac ― Pelakon Datuk Farid Kamil Zahari akan dituduh di Mahkamah Majistret Petaling Jaya esok kerana membuat laporan palsu.

Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Selangor berkata pengarah filem Remp-It akan didakwa bawah Seksyen 192 Kanun Keseksaan, lapor Berita Harian.

“Jika sabit kesalahan dia boleh dihukum penjara tiga tahun dan denda mengikut Seksyen 193 kanun yang sama,” kata SAC Fadzil Ahmat hari ini.

Dalam satu sidang media, Farid, 37, memaparkan foto dua individu yang didakwanya bertanggungjawab meletakkan dadah dalam minumannya.

Penjelasannya hujung bulan lalu bagi menghuraikan dakwaannya dalam satu aduan polis pada 31 Januari yang menyebut dua nama.

Dua nama ini didakwanya menyembur dadah di dalam minumannya sebelum beliau berkelakuan liar di balai polis Kota Damansara pada 11 Januari lalu.

Pada 16 Januari, Farid berdepan empat pertuduhan, antaranya menyebabkan kecederaan, berkelakuan tidak senonoh dan mengganggu penjawat awam.

Pada 25 Januari pula, pelakon filem Samseng Jalanan mengaku tidak bersalah menggunakan dadah jenis tetrahydrocannibol atau THC.

Iklan

Iklan

Iklan

MMO Instagram