Thursday March 8, 2018
4:34 PM GMT+8

Iklan

Lagi berita

Dua cedera apabila sebatang pokok besar di Jalan Ampang, Kuala Lumput tumbang, 5 Mac 2018. ― Foto ihsan Facebook/Romy Irwan ShahDua cedera apabila sebatang pokok besar di Jalan Ampang, Kuala Lumput tumbang, 5 Mac 2018. ― Foto ihsan Facebook/Romy Irwan ShahKUALA LUMPUR, 8 Mac ― Penunggang dan pembonceng motosikal yang merempuh pokok tumbang depan KLCC bukannya pasangan suami isteri, jelas bapa wanita.

Abd Rashid Hussein, bapa Mira Ezva, 25, menjelaskan gadis itu belum berkahwin dengan Norazrul Ahmad, 37, lapor portal Berita Harian.

Selepas kejadian pada pagi Isnin, Mira dilaporkan sebagai berkata suaminya, baru bernikah hujung minggu lepas, gagal mengelak pokok tersebut.

“Kejadian berlaku dengan pantas,” katanya ketika ditemui Bernama di wad kritikal di Hospital Kuala Lumpur (HKL). 

Namun Abd Rashid mengetahui dakwaan anaknya sudah berkahwin selepas ramai kenalannya menelefon dan bertanya mengenai perkara itu seperti dilaporkan.

"Mungkin anak saya terlalu terkejut dan trauma dengan kemalangan yang berlaku, maka dia mengeluarkan kenyataan dalam keadaan keliru," katanya.

Abd Rashid ditemui pemberita hari ini selepas menemani Mira membuat laporan di balai polis trafik Jalan Tun HS Lee di sini.

"Anak saya masih trauma dan tidak stabil, selain berlaku pendarahan di kepala dan kecederaan di muka," katanya. Anaknya dibenarkan keluar semalam. 

Mira akan menyambung rawatan susulan di Hospital Teluk Intan, tambahnya. Norazrul, dilaporkan parah di kepala, masih dirawat di hospital di sini. 

Ketika pokok tumbang di Jalan Ampang dekat Menara Berkembar Petronas, mereka berdua dalam perjalanan ke tempat kerja di Ampang Point.

Iklan

Iklan

Iklan

MMO Instagram