Tuesday March 6, 2018
2:14 PM GMT+8

Iklan

Lagi berita

Hasil perkahwinan Ziana Zain (foto) dan suaminya, mereka dikurniakan empat cahaya mata berusia antara 9 hingga 18 tahun. — Foto oleh Choo Choy MayHasil perkahwinan Ziana Zain (foto) dan suaminya, mereka dikurniakan empat cahaya mata berusia antara 9 hingga 18 tahun. — Foto oleh Choo Choy MaySHAH ALAM, 6 Mac ― Suami kepada penyanyi dan pelakon terkenal Ziana Zain, Armin Zaharin Ahmad Zambri hari ini didakwa mencederakan anak lelakinya menggunakan sebatang rotan, bulan lepas.

Tertuduh yang berusia 53 tahun dan memakai kemeja-T kelabu, bagaimanapun mengaku tidak bersalah selepas pertuduhan dibacakan di hadapan Majistret Raja Noor Adilla Raja Mahyaldin.

Armin Zaharin didakwa sengaja menyebabkan kecederaan luka dan lebam ke atas anak lelakinya itu menggunakan rotan di rumah mereka di Denai Alam di sini pada kira-kira 4 pagi, 25 Februari lepas.

Bekas pramugara sebuah syarikat penerbangan itu didakwa mengikut Seksyen 324 Kanun Keseksaan yang memperuntukkan hukuman penjara maksimum 10 tahun atau dengan denda, atau dengan sebat, atau dengan mana-mana dua daripada seksaan itu, jika sabit kesalahan.

Armin Zaharin ditahan pada 2 Mac selepas Ziana, atau nama sebenarnya Siti Roziana Zin, membuat laporan polis pada 27 Februari lalu.

Terdahulu, timbalan pendakwa raya Megat Mahathir Megat Tharih Afendi yang mengendalikan pendakwaan mencadangkan supaya tertuduh dibebaskan dengan jaminan RM10,000.

Armin Zaharin yang tidak diwakili peguam bagaimanapun menafikan dia mendera anak, sebaliknya hanya berniat untuk mengajar mengaji serta solat.

"Saya ajar dia mengaji dan solat tapi dia tak faham... Saya bertanggungjawab atas empat anak dan kena hantar mak ke hospital tiap-tiap bulan," katanya.

Raja Noor Adilla kemudian membenarkan Armin Zaharin dibebaskan dengan jaminan RM5,000 serta seorang penjamin dan menetapkan 4 April depan untuk sebutan melantik peguam.

Ziana bagaimanapun tidak hadir di mahkamah hari ini.

Penyanyi yang popular dengan lagu Madah Berhelah serta Kemelut di Muara Kasih mendirikan rumah tangga dengan Armin Zaharin pada 9 Mei 1998 dan dikurniakan  empat cahaya mata termasuk pasangan kembar berusia sembilan hingga 18 tahun.

Pemenang Vokal Wanita Terbaik Anugerah Industri Muzik 1996 itu juga merupakan kakak kepada penyanyi terkenal Anuar Zain. ― Bernama

Iklan

Iklan

Iklan

MMO Instagram